≡ Menu

Valg af træpiller

valg af træpiller til stoker fyr

God kvalitet vs dårlig kvalitet

Har man et fyr, hvad enten der er tale om et stokerfyr eller en type, som benytter træpiller som brændsel, er kvalitet af disse træ piller meget vigtig. Bruger man en forringet kvalitet af træ risikere man at indførsel sneglen sætter sig fast og man står midt om natten uden varme i sit hjem.
En anden ulempe ved at benytte sig af træpiller af lav kvalitet, er at disse ofte efterlader en meget større mængde slam og aske i bunden af fyret hvilket gør at der bliver en dårligere effektivitet i fyret eller i værste tilfælde det går helt ud, men mindre man renser det hyppigt. Har de samtidig et højt indhold af fugt risikere du også sod og slagger i skorstenen som i værste fald kan føre til brænd. I nyeste nummer af Home USA, havde de en større artikel om fireplaces and fires, som beskrev dette ret grundigt.

images

Så selvom man måske spare 100-300 kroner på en palle træbriketter af dårlig kvalitet, er de problemer der følger med ofte ikke besparelsen værd. Det er i hvert fald noget man bør overveje når man bestille sit brænde online. En god ide vil være at købe et mindre parti hjem og så afprøve disse og se hvordan de er, i forhold til dem som man plejer kender og plejer at bruge. Et godt kvalitetsfyr som et stokerfyr er ikke helt så sart med kvaliteten af træpiller, men kvaliteten af fyret har ikke noget at gøre med hvor ofte man skal ud og rense det. Den faktor bestemmes helt og aldeles af hvor gode dine træ piller er. Kvaliteten af træpiller afhænger af hvilke typer af træ som er benyttet og hvor meget trærester, bark og andre fyldstoffer. De bedste piller er dem som laves af overskuds savsmuld fra møbelindustrien også kaldet Ikea træpiller, da træet som benyttes her ofte er de store og hårde træsorter, er utrolig tørt og fri for knaster, bark osv. Derfor for kvaliteten af træpiller ofte højere end kvaliteten af f.eks. træbriketter hvor man aldrig helt ved hvad type træ de er lavet af og hvad der ellers er tilsat for at få vægten op eller binde savsmuldet sammen. Især briketter fra øst Europa indeholder ofte uønskede elementer som ikke hører hjemme i en brændeovn eller pejs. Dette er heldigvis ikke lige så stort et problem med træpillerne.
trepiller-tilbud

Hvor skal man købe sin træpiller?

Går man ned i den lokale træhandel og køber sin træpiller, ender man ofte med nogle piller i god kvalitet, men som regel betaler man også en temmelig dyr pris for disse. Ofte kan man få samme kvalitet, men til en betydelig billigere pris hvis man køber dem online, eller holder øje med tilbuds aviserne og venter med at slå til, indtil man finder et godt kampagne tilbud. Desværre er brænde jo ikke noget man altid lige kan sidde at vente på at det kommer på tilbud. Derfor gælder det om at finde nogle gode faste leverandører som kan lever varen til en god pris og kvalitet. Nogle gange kan disse dog være lidt svære at finde.

Her i Danmark har vi flere gode online butikker som sælger kvalitets brænde over Internettet hvor man for omkring 6-900 kroner kan få sit brænde leveret lige til døren.
trepiller2