≡ Menu

Er dit brænde vinterklar?

stokerfyr til træpiller og brændeEfteråret er over os og vinteren nærmer sig med hastige skridt. For nogle betyder det af det måske er på tide lige at hugge nogle af de træer op som man fældede i sommers. Nogle timer senere og man har en stor bunke brænde klar til vinteren.. eller har man? Ofte er det lige netop sådan det forgår hos mange husejere og dette er ikke den rigtige måde at gøre det på. Brændet som du får kløvet er ofte alt for frisk til at kunne benyttes ordentligt da det har en alt for høj mænge vand i sig. Det betyder at når du smider brændet i dit stokerfyr eller brændeovn skal en stor del af den varme du får ved afbrænding af træet bruges til at fjerne vandet fra resten af træet. Der ved har du et stort energi tab og får langt fra det optimale ud af dit brænde eller træpiller.
Derfor er det vigtigt at de brænde du kløver nu her, bliver stablet pænt sammen, ideelt dækket til på en palle (brænde må ikke ligge på jorden) og så ligge at tørre indtil næste år, så kan du sidst på foråret eller til næste efterår bruge brændet og få meget mere ud af det end hvis du vælger at benytte det i år.
Så hellere gemme det og i stedet bestille en palle tørret brænde, briketter eller træpiller til i år og efter vinteren bestil en større mængde brænde på tilbud da priserne ofte er lavest der.