≡ Menu

Træbriketter

Billige træbriketter - hvad skal man overvejer når man vælger at købe sine briketter online frem for at købe dem lokalt.Som mange efterhånden har opdaget er de små gule firkantede savsmuds klodser, også bedre kendt som træbriketter eller blot briketter, begyndt at blive utrolig meget populære her i landet. Du kan efterhånden købe dem overalt. I poser i dit lokale supermarked, Bilka, på tankstationen samt i de fleste byggemarkeder som Harald Nyborg og Silvan.

Jagten på billige træbriketter

De fleste af os vil gerne kunne spare penge på varmeregningen og derfor er man som hovedregel altid på udkik efter et godt tilbud på træbriketter, men hvor finder man så lige de rigtige gode tilbud på briketter? En ting som du kan gøre få at spare penge på dine træbriketter, er at købe en hel palle af gange frem for blot at købe en lille pose med 10-15 skt briketter i, når man lige står og mangler. Du kan ofte spare rigtig mange penge ved at købe stort ind, og dette gælder for stort set alle typer brændsel, hvad enten det er brænde eller træpiller. Går man sammen med et par naboer eller venner og køber flere paller af gangen bliver jeres besparelse ofte endnu større. Man kan i mange tilfælde være heldig at spare helt op til 400 kroner per palle briketter ved at benytte sig af de forskellige mængde rabatter fra de forskellige forhandlere af brænde eller briketter.
En anden måde du gå hen og spare penge på træbriketterne ved, er at bestille online frem for at købe lokalt. Tit ligger priserne i de forskellige webshops som regel 10-15% under hvad du skal betale i de lokale butikker. Sørg dog altid for at være opmærksom på hvad kvalitet du køber, især hvis du har valgt at bestille fra et sted du ikke har handlet før. Husk også ALTID at undersøge om prisen de skriver på deres onlinebutik er inklusiv fragt og moms. Vi har desværre ofte talt med folk der har brugt en meget tid på at ligge en bestilling, og først når de kommer til de aller sidste trin i betalings processen opdager de så plusligt at prisen er steget voldsomt, da fragt eller moms ikke var med i den viste pris på  produktsiden. Evt. kan man også købe sit brænde i udlandet, (hvor det kaldes wooden briquettes eller firewood), og dermed spare lidt penge. Nogle gange er det billigere end her hjemme, selv med fragten, dog kan det ofte være lidt mere besværligt at se kvaliteten der.

Træbriketter billigst

Men hvor er så lige at de billigste og bedste træbriketter kan købes? Ja dette er et rigtigt godt spørgsmål, får som du sikkert allerede ved høre pris og kvalitet jo ofte sammen, og hvis man køber de aller billigste briketter på marked, ja så kan du næsten være sikker på at kvaliteten ikke er helt i top på dine ny indkøbte træbriketter. Generelt er kvaliteten på dem til under 2.000 kroner per palle, sjældent helt i top, de brænder som regel får hurtigt ud . De kan være blandet med sand og aske for at øge vægten og dermed holde prisen helt nede, eller ofte kan der være benyttet urent træ eller forskellige former for bindemidler dette gør man for at holde træet sammen. En kvalitets briket er altid lavet af ren træ uden nogen former for tilsætnings stoffer. Det er ikke så vigtigt igen hvad træ de er lavet af, da et kilo Gran brænder cirka lige så godt som et kilo bøg, og de fleste briketter jo sælges i kilo priser. Så mit råd  til jer vil helt klart være at holde sig fra de træbriketter som er billigst, som man siger du for hvad du har betalt får. Køb i stedet  nogle billige briketter i høj kvalitet hos online forhandlere som f.eks. kvalibrænde.dk eller lignende steder. Ofte får du mere brændværdi (= varme) for pengene ved at give 1-200 kroner mere for nogle kvalitets træ briketter.
billige-briketter1-300x295

Træbriketter tyskland

Der er stadig en del her i Danmark som vælger at købe sin briketter i tyskland, men kan det betale sig, er der virkelig så mange penge at spare på at købe dernede.? Har man en stor varevogn og palleløfter og bor du meget tæt på grænsen, ja så er det muligt at få en rigtig god besparelse ved at handle i Tyskland frem for Danmark, en af grundene til dette er at momsen generelt er lidt lavere i Tyskland. Bor du i Nordjylland og skal til at betale for fragt til Danmark, ja så ender prisen faktisk ofte med at være en del højre end hvis du havde valgt købe dem i Danmark. Nogle vælger også at købe dem i Sverige da de ofte er kendt for at levere briketterne i en særlig høj kvalitet, men prismæssigt er der desværre ikke længere rat meget at spare ved at købe i Sverige. Generelt set over de sidste 6-8 år er der også sket et større fald inden for handel med brænde hos Svenskerne ,dette er sket i takt med at priserne derover er steget meget hurtigere end her i Danmark. Vælger man at købe i udlandet, skal man dog være opmærksom på at de ikke altid har samme retur regler som her i Danmark. Ofte kan det være temmelig besværligt at returnere en vare man er utilfreds med, eller få pengene igen for den sags skyld.
Derfor er det heller ikke så ofte man ser at folk køber disse træpiller eller træbriketter i Tyskland længere. Nu om dage handler langt de fleste lokalt eller i de danske webshops.

Optænding med træbriketter

Mange vælger også  i højere grad at benytte sig af briketterne i en kombination med almindeligt brænde, evt. dele mange dem op i mindre stykker og benytte som optænding sammen med sit brænde. Dette kan man også sagtens gøre og det kan være en god måde at få gang i nogle af de større brændestykker som man har liggende. Der er altid nemmere at få ild i de små stykker frem for en hel klods. Evt. kan man overveje at brænde en eller to af briketterne i mindre stykker, da disse så er noget nemmere at få ild i. De fleste steder sælger også optændingspinde som er ret gode sammen med briketter og andet træbrændsel.

trebrikter