≡ Menu

Utøj i træpiller

frontline til hund og katLigger du inde med store mænger af træpiller har du højst sandsynligt også oplevet forskellige typer af utøj i dine træpiller, alt lige fra lopper og bænkebidere til mus og biller. Men hvad gør man for at forhindre disse typer af skadedyr i sit brænde?
En god ide et at sørge for det er forsejlet godt således af de forskellige dyr og insekter ikke umiddelbart kan komme ind til det. Dette kan gøres f.eks opbevare dem i de sække de ofte kommer i eller sørge for de er i en stor plastik container som kan lukkes helt til.
Er skaden allerede sket og du finder den slags insekter i dine træpiller kan du relativt nemt komme af med dem igen, ved f.eks. at benytte almindelige loppemidler som f.eks. frontline vet til hund og kat. Disse fås rimelig billigt og skader ikke større dyr som f.eks. hund og kat som evt. kunne opholde sig i nærheden af dine træpiller. Hvis du ønsker at købe disse typer af frontline vet loppemidler billigt kan de fås online på sider som f.eks. hund og kat. Efter blot en behandling skulle langt størstedelen af disse skadedyr være væk og du er sikret en måned eller to hvor i chancen for at de kommer igen er minimal.

Dette problem finder man meget sjældent i træ briketter eller andre mere almindelige typer af brænde. Grunden er at både træ og Træ briketter ofte er presset så hårdt sammen at lopper og andre små insekter og skadedyr ikke kan komme ordentligt ind i træet og gemme sig. Snakker vi gammelt træ er det noget helt andet, men det har vi valgt af se bort fra nu her.

Har man et stort lager af træ piller bør man tjekket det cirka hver anden måned for insekter og skadedyr. Og finder man nogle giv det en hurtig gang behandling med frontline vet til hund og kat så er problemet hurtigt løst uden at det har kostet dig en mindre formue. Især hvis dine træpiller står direkte på jorden har fugt og utøj nemt ved at trænge ind i dem, selv gemmen plastikposen som de normalt kommer i.

Sørg altid for at dit brænde, briketter eller træpiller er ordentligt dækket til og opbevaret på en forsvarlig måde, så får du mest muligt ud af dit brændsel hvad enten det er til din pejse eller til dit stoker brændefyr.

Next post:

Previous post: